Cubase 4

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
tox
Re: Cubase 4

Post autor: tox » piątek 22 wrz 2006, 01:37

...sorki, że ciut wybiegam z tematu, ale przymierzałem się powoli do kupna Cubase SE3. piszecie jednak o jego niestabilności i że SX2 (więc i SE2?) stabilniejszy. osobiście wolałbym zakupić SE 2 (stestowany no i mniejsze wymagania sprzętowe!), ale z Audiofactory odpisali mi, że niemożliwy jest zakup wersji 2 i tylko najnowszą można kupić! Zakładając, że lada chwila będzie czwórka do kupienia w Polsce to: lepiej czekać na nią, czy jednak zainwestować w trójkę? Co o tym sądzicie? z góry dzięki......
Ja bym raczej poczekał; a swoją droga to podoba mi się koncepcja zmniejszania zużycia procesora. To jest to!!

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » piątek 22 wrz 2006, 08:35

Co o tym sądzicie? z góry dzięki......

Napisz do mnie na marcin@okg.gdynia.pl
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Marck9

Post autor: Marck9 » piątek 22 wrz 2006, 08:38

......sorki, że ciut wybiegam z tematu, ale przymierzałem się powoli do kupna Cubase SE3. piszecie jednak o jego niestabilności i że SX2 (więc i SE2?) stabilniejszy. osobiście wolałbym zakupić SE 2 (stestowany no i mniejsze wymagania sprzętowe!), ale z Audiofactory odpisali mi, że niemożliwy jest zakup wersji 2 i tylko najnowszą można kupić! Zakładając, że lada chwila będzie czwórka do kupienia w Polsce to: lepiej czekać na nią, czy jednak zainwestować w trójkę? Co o tym sądzicie? z góry dzięki......
O ile mi wiadomo Cubusia SE2 nigdy nie było!
Natomiast wersja SE4 pojawi się najprawdopodobniej 1-1,5 roku przed premierą Cubase SX5. Tak więc będzie trzeba poczekać jeszcze ze 2-3 lata.

Pozdrawiam

PS. Mam nadzieję, że tym razem Steinberg zadziała jednak szybciej niż zwykle.
Marck9 - Warszawa

Awatar użytkownika
Yayaya

Post autor: Yayaya » piątek 22 wrz 2006, 09:52

hehe no to pojechałem trochę
miałem na myśli, że stestowałem SX2, a sądziłem, że SE2 też było...
czekać 2-3 lata, średnio mam na to czas.... :|
czyli SE3 jest taki sobie i nie warto? (porównując parametry z SX3 - 95% kluczowych z SX3 dla mnie zawiera SE3, a reszta to i tak bajery niepotrzebne mi, a zawsze 1.5 tys w kieszeni!)

Shem

Post autor: Shem » piątek 22 wrz 2006, 10:21

W SE3 np. nie da sie (nie umialem) ustawic plynnej regulacji glosnosci sciezki i juz samo to wg mnie ten produkt dyskwalifikuje.

Awatar użytkownika
Yayaya

Post autor: Yayaya » piątek 22 wrz 2006, 17:49

hmmm czy mógłby ktoś jeszcze zapodać jakieś poważne błędy/"nieudogodnienia" Cubase SE3, które dyskwalifikują ten produkt?

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » piątek 22 wrz 2006, 20:40

...W SE3 np. nie da sie (nie umialem) ustawic plynnej regulacji glosnosci sciezki i juz samo to wg mnie ten produkt dyskwalifikuje. ...
Że jak? Przecież to się robi identycznie jak w SX, chyba że nie rozumiem o co ci chodzi

pozdrawiam
drummer

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 22 wrz 2006, 20:51

......W SE3 np. nie da sie (nie umialem) ustawic plynnej regulacji glosnosci sciezki i juz samo to wg mnie ten produkt dyskwalifikuje. ...
Że jak? Przecież to się robi identycznie jak w SX, chyba że nie rozumiem o co ci chodzi

pozdrawiam...
No wlasnie - przydalyby sie jakies wyjasnienia, bo zaraz sie dowiemy, ze i paru innych rzeczy sie nie da

ODPOWIEDZ