Witam.
Z góry mówie że szukałem w wyszukiwarce, ale albo jest nie na temat, albo taka wojna że nic z tego nie rozumiem, a przydałaby mi naprawdę Wasza pomoc - mianowicie chcę pilnie kupić karte do laptopa - USB lub FireWire, ale nie wiem jaką. Do tej pory używałem tylko stacjonarnego kompa, więc ten temat jest dla mnie jeszcze obcy. Potrzebuje karty, która umożliwi mała latencję (przy Nuendo i Abletonie), no i odciażyła procesorek - coby była po prostu wydajna. Wypasem by było z 8 dziur na wejściu, ale niekoniecznie. Myślałem o RME bo widac po cenach że to dobry sprzęt jest, no ale nie wiem czy można ich używac do laptopów. Bardzo prosze o jakąś podpowiedź.
Karta do laptopa...
Re: Karta do laptopa...
karta to jak sama nazwa wskazuje jest takie płaskie coś, instalowane wewnątrz komputera (w przypadku laptopa jest to gniazdo pcmcia lub express). Urządzenie zewnętrzne podłączane przez interfejs firewire lub usb to nie żadna karta. Być może właśnie dlatego nie znajdujesz, bo poszukujesz się niewłaściwym hasłem.
RME, MOTU, M-Audio, Mackie, Tascam, ESI, Audiotrak, Marian, ... - jest tego na rynku tyle, że aż trudno wszystkie wymienić jednym tchem. Owszem, wszystkie jak najbardziej można podłączać do laptopa.
RME, MOTU, M-Audio, Mackie, Tascam, ESI, Audiotrak, Marian, ... - jest tego na rynku tyle, że aż trudno wszystkie wymienić jednym tchem. Owszem, wszystkie jak najbardziej można podłączać do laptopa.
...Witam.
Z góry mówie że szukałem w wyszukiwarce, ale albo jest nie na temat, albo taka wojna że nic z tego nie rozumiem, a przydałaby mi naprawdę Wasza pomoc - mianowicie chcę pilnie kupić karte do laptopa - USB lub FireWire, ale nie wiem jaką. Do tej pory używałem tylko stacjonarnego kompa, więc ten temat jest dla mnie jeszcze obcy. Potrzebuje karty, która umożliwi mała latencję (przy Nuendo i Abletonie), no i odciażyła procesorek - coby była po prostu wydajna. Wypasem by było z 8 dziur na wejściu, ale niekoniecznie. Myślałem o RME bo widac po cenach że to dobry sprzęt jest, no ale nie wiem czy można ich używac do laptopów. Bardzo prosze o jakąś podpowiedź....
Używam ESI QuataFire 610. I cóż mogę rzec. Polecam no ! :)
Z góry mówie że szukałem w wyszukiwarce, ale albo jest nie na temat, albo taka wojna że nic z tego nie rozumiem, a przydałaby mi naprawdę Wasza pomoc - mianowicie chcę pilnie kupić karte do laptopa - USB lub FireWire, ale nie wiem jaką. Do tej pory używałem tylko stacjonarnego kompa, więc ten temat jest dla mnie jeszcze obcy. Potrzebuje karty, która umożliwi mała latencję (przy Nuendo i Abletonie), no i odciażyła procesorek - coby była po prostu wydajna. Wypasem by było z 8 dziur na wejściu, ale niekoniecznie. Myślałem o RME bo widac po cenach że to dobry sprzęt jest, no ale nie wiem czy można ich używac do laptopów. Bardzo prosze o jakąś podpowiedź....
Używam ESI QuataFire 610. I cóż mogę rzec. Polecam no ! :)
Tworzę.
Jednak widzialem coś takiego chyba firmy ECHO pod nazwą INDIGO
karta wkładana w slot pcmcia, na malych jackach ale parametry miala bardzo przyzwoite, miałem dawno temu interface GINA by ECHO i pomimo że była to jeszcze dziwna konstrukcja bo 20 bitowa to brzmialoto naprawdę nieźle do tego nigdy nie robiła łaski z komputerem co żadko się zdarza. Oczywiście byla to kart PCI z zewnętrznym interfacem ale byćmoże firma trzyma jeszcze dalej klasę
karta wkładana w slot pcmcia, na malych jackach ale parametry miala bardzo przyzwoite, miałem dawno temu interface GINA by ECHO i pomimo że była to jeszcze dziwna konstrukcja bo 20 bitowa to brzmialoto naprawdę nieźle do tego nigdy nie robiła łaski z komputerem co żadko się zdarza. Oczywiście byla to kart PCI z zewnętrznym interfacem ale byćmoże firma trzyma jeszcze dalej klasę
......Witam.
Używam ESI QuataFire 610. I cóż mogę rzec. Polecam no ! :)...
Czy dobrze widze na zdjęciu, że ten interfejs ma czincze na wtykach "in"?
Używam ESI QuataFire 610. I cóż mogę rzec. Polecam no ! :)...
Czy dobrze widze na zdjęciu, że ten interfejs ma czincze na wtykach "in"?
Ale jesli do Nuendo to polecam RME fireface większy albo mniejszy model
mam to od prawie roku i nie dopatrzylem się slabych miejsc, dzialaidealnie z laptopem zdużym blaszakiem i jeszcze robi mi jako mixer do klawiorow w racku. Latencja tak znikoma żemożna grać na żywca np samplami.Sam używam z laptopem w związku z tym nie muszę czasami dzwigać raka 10U z samplerami.Polecam dystrybutora
www.novamusic.pl
byli uprzejmi i slużyli pomocą
mam to od prawie roku i nie dopatrzylem się slabych miejsc, dzialaidealnie z laptopem zdużym blaszakiem i jeszcze robi mi jako mixer do klawiorow w racku. Latencja tak znikoma żemożna grać na żywca np samplami.Sam używam z laptopem w związku z tym nie muszę czasami dzwigać raka 10U z samplerami.Polecam dystrybutora
www.novamusic.pl
byli uprzejmi i slużyli pomocą
...Ale jesli do Nuendo to polecam RME fireface większy albo mniejszy model
http://www.novamusic.pl
byli uprzejmi i slużyli pomocą...
Wielkie dzięki za pomoc - tym bardziej że własnie rozwarzam RME. Pozdrawiam
http://www.novamusic.pl
byli uprzejmi i slużyli pomocą...
Wielkie dzięki za pomoc - tym bardziej że własnie rozwarzam RME. Pozdrawiam
Potrzebuje karty, która umożliwi mała latencję (przy Nuendo i Abletonie),
A Live tez z emule'a?
A Live tez z emule'a?
...Potrzebuje karty, która umożliwi mała latencję (przy Nuendo i Abletonie),
A Live tez z emule'a?...
ano nie zamula...
A Live tez z emule'a?...