Phonic Helixboard FireWire

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
grembo
Re: Phonic Helixboard FireWire

Post autor: grembo » wtorek 22 sie 2006, 10:49

........No i niestety ktos kto ma RME Multiface chcac kupic nowego Maca lub PC z takim slotem na ExC music kupic od RME ta karte(jak juz sie pokaze na rynku) a stara gdzies sprzedac lub wsadzic za szybke na pamiatke.Pozdrawiam.
...

AAA, myslalem ze sie tak z nowymi produktami rozbujali ze raz na 0,5 roku premiera.... a to tylko update :)

Montuno

Post autor: Montuno » wtorek 22 sie 2006, 11:19

...........No i niestety ktos kto ma RME Multiface chcac kupic nowego Maca lub PC z takim slotem na ExC music kupic od RME ta karte(jak juz sie pokaze na rynku) a stara gdzies sprzedac lub wsadzic za szybke na pamiatke.Pozdrawiam.
...
O ile sie pokaże, powtarzam, źe słałem zapytanie ... i dostałem odpowiedz. (chciałem w kleić emaila... ) ale został chyba wykasowany..., badz w gąszczu nie jestesm w stanie wychwycić go w 5m.
Mimo wszystko pozdrawiam no iczekam:))...
RME, MSP5, Yamacha P-120, Korg R-3, OSX

Laser71

Post autor: Laser71 » środa 23 sie 2006, 12:12

...zaden z tych mikserkow nie ma midi

Wiem o tym, przypomnę więc moje pytanie, czy używając phonica z FW będę mógł nadal sterować midi z pozimu SB Live, czy też będę musiał pomyśleć o jakiejś innej konfiguracji?
Gram na gitarze

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 23 sie 2006, 14:17

nie bedziesz mogl tylko bedziesz musial......

MB ty moze masz na to czas ja nie....wole nagrac juz zblizony slad do tego co chce uslyszec niz siedziec nad nim i kombinowac - tu masz tez przewage konsolet cyfrowych = mozesz nagrac po efekcie albo przed.....po efekcie wiadomo nic z tym nie zrobisz ale majac ustawiony efekt i nagranie surowego sladu i hulaj dusza.....
ale nie na analogu....chyba ze nikt ci nie przestawil albo spisales ustawienia

kwestia wygody - nie lubie tracic czasu bo zazwyczaj bardzo malo go mam - surowych wokali praktycznie nigdy nie nagrywalem - zawsze po eq i kompresji
nawet perkusje zgrywalem juz pobramkowana i skompresowana......
po co robic cos dwa razy gdy zysk z jakosci zabiegu bedzie znikomy?

no ale to tyle bo zaraz bedzie zbedna dyskusja- robie tak i jest dobrze

wracajac do tematu minusem mikserkow tego typu z firewire jest to ze masz tylko direct out - nie przepuscisz sobie kilku sladow zeby je np zequalizowac.........jest to typowe wyjscie do nagrywania na wieloslad.....w przypadku onyxa lepiej kupic dobra karte bo jakby nie patrzec firewire sporo kosztuje

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 24 sie 2006, 16:17

ups i z gadki na temat nagrywania sygnalu po procesorze wokalowym(czy jakims tam torze tego typu) wjechalem na obrobke cyfrowa konsoleta gdzie sygnal jest czysty....bo wszystko w konsolecie
tak sie mozna zapedzic.....heh nie wzialem tego pod uwage

ODPOWIEDZ