witam,
wiem ze o tym mikserze juz bylo napisane chyba wszystko.
mi zalezy na opiniach odnosnie podlanczannia gramofonu do niego. czy gniazda z riaa moga przyjac sygnal bezposerdnia z adaptera? nie potrzebuja przed-wzmacniacza? bo zdarzylo mi sie zgrac juz go liniowo. i byl bardzo cichy, a po podbicie, poziom wzrosl razem z szumami i nie bylo juz fajnie. ale podobno ten model miksera moze byc podlaczony bezposrednio pod adapter. czy to prawda?
bo dzis w sklepi bylem swiadkiem jak gosciu przyniosl ten mikser z pretensjami do sprzedawcy i mowil mu ze chcial ten mikser bo zgrywa przez niego sample z deków ale jakoś jest zupelnie inna niz mowil. w sensie slaba.
pytam bo sam musze na szybko kupic cos malego, a zarazem podlaczyc pojemnika i sampler.
czekam na opinie. pozdrawiam
[addsig]
Soundcraft C4 - podłączenie gramofonu
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski
Re: Soundcraft C4 - podłączenie gramofonu
Wszystko zależy6 od typu wkładki w gramofonie./Gdy masz wkłądkę starego typu to Ci RIAA nie pomoże. Ale tak, RIAA to przedwzmacniacz gramofonowy, i jest On zawarty w SC.
[addsig]
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
mi zalezy na opiniach odnosnie podlanczannia gramofonu do niego. czy gniazda z riaa moga przyjac sygnal bezposerdnia z adaptera? nie potrzebuja przed-wzmacniacza?
Wszystko działa OK. Mam Compact4 i Reloop RP-4000 M3D s nie mam problemów. Nie potrzeba żadnego przedwzmacniacza. Bezpośrednio podpięty gramofon pod wejście z RIAA pięknie mi gra ;)
Wszystko działa OK. Mam Compact4 i Reloop RP-4000 M3D s nie mam problemów. Nie potrzeba żadnego przedwzmacniacza. Bezpośrednio podpięty gramofon pod wejście z RIAA pięknie mi gra ;)
...mi zalezy na opiniach odnosnie podlanczannia gramofonu do niego. czy gniazda z riaa moga przyjac sygnal bezposerdnia z adaptera? nie potrzebuja przed-wzmacniacza?
...
wlasnie o to mi chodzilo. a ten mikserek sluzy tez jako uziemienie dla adaptera?
[addsig]
...
wlasnie o to mi chodzilo. a ten mikserek sluzy tez jako uziemienie dla adaptera?
[addsig]
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski
...wlasnie o to mi chodzilo. a ten mikserek sluzy tez jako uziemienie dla adaptera?...
Wszystko zależy od tego jak głęboko go zakopiesz.
Wszystko zależy od tego jak głęboko go zakopiesz.
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Tak, bodaj po lewej ma taki sprytny bolec do przykręcania drutu od uziemienia. Jest to bardzo wygodne i wogóle sprzęt śpietnie współpracuje z gramofonem. Mam Technicsa SLD-3 z Ortofon Concorde