witam!
nosze sie z zamiarem kupna malego i nienazbyt rozbudowanego interfejsu na firewire - moje zainteresowanie wzbudzily interfejsy 2 firm: edirol - FA66 oraz Presonus Firebox. jako ze dostepne informacje z sieci mnie nie zadowalaja szukam tutaj uzytkownikow, opinii i porad na temat tych oto urzadzen.
laptop (CM 1.4, 512RAM) wykorzystuje do pracy na scenie (jako modul dzwiekowy) dlatego priorytetem dla mnie jest niezawodnosc.. licze na bezproblemowosc pracy na szynie firewire (zamierzam dokupic cardbus pcmcia na chipsecie texas instruments - ponoc to jeden z porzadniejszych chipsetow, czyz nie?). zalezy mi na porzadnej latencji przy uzywaniu ASIO (czy kwestia ustawiana latencji w modelu edirola nie jest potraktowana zbyt ogolnikowo i czy takie rozwianie sie sprawdzi?). oba interfejsy posiadaja 4 wejscia liniowe (mozliwosc podlaczenia innych zrodel dzwieku) - niejasna jest dla mnie kwestia monitoringu w Fireboxie - po przeczytaniu manuala nie wiem czy jest on realizowany sprzetowo czy to jakies inne rozwiazanie?
na plus FA-66 przemawia wiecej "zywych" manipulatorow (przydatna opcja MONO przy monitorowaniu) z kolei Firebox posiada lepsze pole do popisu jezeli chodzi o krosowanie sygnalow na wyjsciach, tylko ze trzeba bawic sie myszka.. w obuwu jest MIDI - swietnie!
jezeli ktos moglby rozwiac moje watpliwosci lub podpowiedziec mi bede bardzo wdzieczny!
z gory dziekuje i pozdrawiam!