Jaki sterownik/klawisz

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
goti
Jaki sterownik/klawisz

Post autor: goti » czwartek 20 lip 2006, 00:42

A wiec sytuacja wyglada tak. mam 700 zl i chcialbym kupic sobie jakis sterownik midi. jestem zdecydowany na emu xboard 49. czy to dobry wybor czy lepiej kupic cos innego? cena do 700 zl.i jeszcze pytanie. czy jak normalnie podlacze emu przez usb to bede mogl go uzywac normalnie do robienia bebnow/grania lini itp? i co to jest aftertouch?

Awatar użytkownika
wojto

Re: Jaki sterownik/klawisz

Post autor: wojto » czwartek 20 lip 2006, 01:03

Mam i jest spoks a aftertuch:
Wcisniety klawisz moze byc "Dociskany"czyli juz wcisnietym klawiszem mozesz dociskaci i wyciskac to co w synth masz ustawione pod funkcja aftertuch np.modulacja, cut off, Volume itd.
?!!?

Awatar użytkownika
wojto

Post autor: wojto » czwartek 20 lip 2006, 01:08

A z graniem to zalezy jakie masz latecy na karcie dzwiekowej i czy wogole ja masz.
?!!?

Awatar użytkownika
goti

Post autor: goti » czwartek 20 lip 2006, 08:29

...A z graniem to zalezy jakie masz latecy na karcie dzwiekowej i czy wogole ja masz....
karta to sb audigy

kozpaw

Post autor: kozpaw » czwartek 20 lip 2006, 11:59

.
karta to sb audigy
...
No to ok tylko musisz wgrać sterowniki ASIO
Co do klawiatury to ja proponuję poszukać czegoś urzywanego będzie taniej.
Za jakieś 600 możesz kupić urzywane CME naprawdę solidna klawiatura też ma after i jeszcze wejście na breath controler (to coś takiego w co się dmucha i dzięki temu możesz uzyskać znakomite brzmienia np saksofonu czy trąki .....).
Klawiszowiec

Awatar użytkownika
goti

Post autor: goti » czwartek 20 lip 2006, 17:38

....
karta to sb audigy
...
No to ok tylko musisz wgrać sterowniki ASIO
Co do klawiatury to ja proponuję poszukać czegoś urzywanego będzie taniej.
Za jakieś 600 możesz kupić urzywane CME naprawdę solidna klawiatura też ma after i jeszcze wejście na breath controler (to coś takiego w co się dmucha i dzięki temu możesz uzyskać znakomite brzmienia np saksofonu czy trąki .....).
...
wiec co lepiej kupic? znalazlem CME UF-5 za 660 ale do kupienia w anglii. lepiej cme z anglii czy emu z polski?

ODPOWIEDZ