Toneport vs Audiophile 2496

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
MateuszB
Toneport vs Audiophile 2496

Post autor: MateuszB » czwartek 20 lip 2006, 11:42

Witam wszystkich użytkowników forum.

Mam mały dylemat. Chcę troszkę rozbudować swoje "home studio" żeby móc lepiej nagrywać gitary, nagrać czasem jakiś wokal, no i oprócz tego w miarę komfortowo pracować z VST. Obecnie mam Sb Audigy2 Platinum Ex, no ale na tej karcie latencja (i jakość) nie pozwala mi się cieszyć w pełni z uroków homerecordingu. Ale do rzeczy...

Planowałem zakup karty M-audio Delta Audiophile 2496, no i do tego podpinać PODa, oraz czasem Gt6. Kwestię pracy z VST też to chyba by rozwiązało. No ale "napatoczył" mi sie ostatnio wątek na forum o line 6 Toneport no i kompletnie zgłupiałem. Urządzonko (przynajmniej teoretycznie) rozwiązuje kwestię nagrywania gitar czy też wokalu. Prosto łatwo i przyjemnie, z małą latencją, o raczej zadowalającej jakości. Tylko pytanie czy ma ten sprzęt wpływ na pracę w Fl Studio? Jak z VST? Coś to zmieni, czy raczej dalej do tego moje Audigy będzie działać?

Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
Pozdrawiam
MateuszB

P.S. Jakbym coś niejasno napisał albo nie tu gdzie trzeba, to nie bijcie za mocno

ODPOWIEDZ